lørdag 14. juli 2012

Expo, St. Eufemia og Regaliera.

Mandag dro vi til Lisboa og til Expoområdet, da det er en fantastisk vannpark og andre flotte ting der. 6-åringen lyste opp i glede da hun så gondolene som seilte i lufta: "Der er de mamma, det var de jeg mente som var i lufta." Hun hadde nemlig 2 dagr før snakka om ett lite rom som heiste oss alle 4 opp i lufta og det var ikke på ett tivoli, men den rørte på seg, og jeg forsto jo ikke hva hun mente i det hele tatt. Så lykken var stor da hun og mannen tok en tur med denne, mens jeg heller gikk en tur, "ikke-så-glad-i-å-henge-i-lufta-i-en-liten-tråd".

Gondoler over Expoområdet.

Leik i vannparken.

Litt lite vann i år.


Fantastisk å kjenne vanndråpene.

Vannvulkan.

Tirsdag slappa vi av hjemme i hagen og lada opp til dagen etter da vi skulle leie sykler.
Onsdag troppa vi opp der vi skulle elie sykler og så viste det seg at Jenny var for lang til sykkelsetet vi skulle leie, egentlig fant vi ut at det var helt greitt, da jeg hadde begynt å bli litt skeptisk til å sykle med henen bakpå på de trange veiene, enda de er veldig hensynsfulle her, emn det hender ofte en må klemme seg inntil en husvegg når biler skal forbi, og da er det likevel ikke ei enveiskjørt gate, utrolig at folk tør kjøre her.
Det ble ingen sykling på oss, istedet gikk vi opp til St. Eufemia som lå på 520 meters høyde, og der blåste det sånn at vi nesten blåste bort. Der spiste vi nydelige påsmurte rundstykker som vi hadde tatt med oss fra Sao Pedro. Vi var de eneste som gikk opp, det kjørte endel biler forbi oss, vi gikk ned en annnen vei og kom ned ved Penaslottet og den mauriske borgen. Og etter denne lange utflukten var 6-åringen full av energi og ville gjerne gå til Regaliera. Så da måtte mannen løpe hjemom etter lommelykt, og så løp vi inn og ut av de hemmelige grottene pg opp og ned trapper og inn og ut av hemelige dører. Vi voksne var helt utslitt, men 6-åringen var full av energi og på jakt etter nye eventyr.


Utsikt fra St Eufemia.

På vei ned igjen.

Bratte veier som slynger seg rundt og rundt.


Ikke så mye vann så vi balanserer over steinene inn til grotta.


Ut fra grotta i Regaliera.

Rundt og rundt for å komme oss opp fra "The inititatic well"

Der oppe er det lyst.


Ett av tårnene i Regaliera.


6 kommentarer:

 1. Det er så godt å lese hvor fint dere har det :-) her hjemme er det surt og kaldt og til og med jeg har hatt på ulljakke!

  SvarSlett
 2. Det hørtes ikke noe særlig ut, jeg bruker ulljakka mi og skjerfet mye jeg og, men det er pga vinden, for når det løyer og sola kommer fram er det godt og varmt. Men morsomt når vi drar til Lisboa, vi har på ulljakker og bukser, de osm kommer av toget har nesten ikke klær på seg, og når vi kommer til Lisboa må vi begynne å kle av oss, ehlt annen temperatur der. Men det fører også til at en ikke får gått så mye, når det begynner bli opp mot 27 grader er det varmt. Da er det helt greitt å dra hjem til kjølige Sintra på kvelden.

  SvarSlett
 3. Det både høres og ser veldig fint ut, dere har visst valgt det helt riktige feriestedet! 6-åringen høres ut som en skikkelig energibunt.

  Skal ikke si noe mer om sommeren her:-).

  Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Har skjønt at dere ikke har helt bra dager nei, synd, håper det komer noen bedre dager snart. Jeg skjønner egentlig ikke hvor unger tar all energien fra je, jeg er helt utslitt når hun er klar for å ta seg en tur ut i mørket for å se på Sintra i mørket, for:"Det er så fiiiiiiiint mamma"

   Slett
 4. Det som ser så bra ut er at det der er en ferie både for store og små!! Den lille dama har jo eventyrlige dager, og det må være artig å å oppleve alt sammen med henne!

  Har nettopp kommet hjem fra det store utland sjøl (Sverige) - gode, varme dager, men nå er det sørvestvind, spredt regn og 13 grader på hytta...

  Klem til alle dere med ønske om fortsatt gode dager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er gode dager ja, o utrolig spennende med hun som stadig minner meg på ting hun husker fra ifjor: "Der er jo det stedet med bilder på veggene, dit må vi dra. Hvor er de svarte svanene? Kan vi gå i det tårnet vi gikk i forrige gang? Å, her var det jo det tårnet var, det var jo ikke på Regaliera, bare tulla jeg...."
   Godt dere fikk noen fine og varme dager i Sverige, høres litt surt ut med 13 grader og vind ja.

   Slett