lørdag 19. mars 2011

Barcelona

I 2006 dro vi på bryllupsreise til Barcelona. Med en 8-åring og en baby på 5 måneder. Med oss hadde vi paraplytrille og bæresele. Vi hadde funnet en leilighet gjennom cocoon Barcelona. Den lå i det gotiske kvarteret, ikke langt fra La Rambla. Da vi kom balanserte vi kofferter og baby og vogn opp til fjerde etasje i ei gammel, smal trapp som gikk rundt og rundt oppover etasjene. Utleieren som møtte oss tilbød oss en leilighet i andre etasje da ha så hva vi kom med, men da ville vi ikke få noen balkong og det syntes vi jo at vi måtte ha.


Helt øverst i det gule huset bodde vi.

8-åringen ble kjemp fascinert av La Rambla. Hver dag av de 6 dagene vi var der måtte vi innom og se på de levende kunstverkene som menneskene laget, vi ga penger og 8-åringen fikk hånda full av glassperler og ett stort smil rundt munnen. Og de levende statuene var virkelig kunstverk som var verdt å beundre.


Levende kunstverk på La Rambla


Vi besøkte Sagrada familia en dag. Jeg var ganske spent, da jeg hadde hørt det var lange køer for å komme inn, og at mesteparten av kirka var som en diger byggeplass. Vi var der i november og det var ingen kø da vi kom, men en diger byggeplass var det og vanskelig å få inntrykk av hele kirka som mange steder var dekket av stillaser.

Sagrada familia med byggevirksomhet.Det var vakkert og veldig spesielt, men jeg syns det var mye annet av Gaudi som var mye finere.


Utsikt fra Sagrada familia.

Utsikt med mere byggearbeid.

Vindeltrapp til himmelen.


Det repareres og bygges overalt.


Vakkert.


Skuende.
En av dagene vi var der gikk vi til Parc Guell. Vi brukte timesvis i denne fantastiske parken med utsmykninger av Gaudi, enkelte steder var det nesten ikke mennesker, og vi kunne tusle litt rundt i ro og fred, og nyte kaffe på en utekafe. Og det ble sjølsagt kjøpt inn Gaudisuvenirer.

Parc Guell.


Nesten som ett pepperkakehus.


Spennende arkitektur.


Vi besøkte også Placa de Jaume hvor det var satt opp en julekrybbe.


Detaljert julekrybbe.


Her kommer Josef og Maria ridende.


Katedralen var flott, med en vakker "hage".

Inne i katedralen.

Den vakre og fredfylte hagen.


En av dagene kjøpte vi bussbillett til en hopp på og av buss. Det var genialt for både små og store slitne føtter, vi fikk sett utrolig mye fra 2 etasje og gikk av når vi følte for det. 8-åringen fikk oppfylt drømmen sin om å se FC Barcelona.

FC Barcelona


En av dagene dro vi til Montjuic for å se de magiske fontenene. Men akkurat denne dagen var de ødelagte.


Parc de Montjuic


Utsikt fra Montjuic


Allikevel var det ganske magisk å tusle gjennom parken da skumringa og mørket senket seg.

Tips fra Tripadvisor om Barcelona.
Mere info om Barcelona.
Da vi var der hadde vi med en bok fra Lonely planet.  Men den glemte vi sjølsagt igjen på en kafe. men den gjorde god nytte med mange gode tips på steder og se og spise mens vi var der.
Let`s go har også mye og god informasjon om Barcelona.
Været i Barcelona nå.

4 kommentarer:

 1. Så masse flott, tusen hjertelig takk!! Skal fordype meg i alt etter hvert, bra service - gleder meg!

  SvarSlett
 2. Litt lenge siden så restauranter og sånt har gått i glemmeboka, men håper du finner noe av interesse.

  SvarSlett
 3. Herregud så fine bilder!
  Jeg har også bodd i Barcelona og ble helt forelsket i byen. Var der med mannen og datteren som var 4 på den tiden og vi bodde der i 9 mnd.

  Barcelona var et helt annet opplevelse, det var nesten magisk å bo der. Folk er alltid hyggelige, smiler og kaller deg for cariño eller guapa på kaffeer. Som jeg savner den tiden da alt var så enkelt og avslappende.

  Vi var kjempe fornøyde med leiligheten også. Vi bestillte gjoennom noe som het Barcelona home (http://barcelona-home.com/) Jeg var litt skeptisk til deg først for jeg hadde jo ikke sett leiligheten før vi var der nede. Men jeg måtte stole på mannen når han sa at det skulle orde seg. Det var jo snakk om 9 mnd som vi skulle tilbringe der, men det barn i tillegg!

  Kunne ikke ha vært mer fornøyd med å bo i Barcelona. En ting jeg angrer er at jeg ikke fikk dratt til toppen av Sagrada Familia. Tok med meg datteren en dag mens mannen var på jobb for å se kirken, men fikk ikke sett inni i bygningen.
  Men det får gå, nå har jeg bare enda en grunn for å dra tilbake :)

  Så fine bilder forresten!

  Hasta luego!
  Julia Maria

  SvarSlett
 4. Hei Julia Maria.
  Tusen takk for hyggelig kommentar.
  Så spennende å bo så lenge i Barcelona, det var sikkert fantastisk, det er en utrolig vakker by.
  Jeg kunne og tenkt meg å reise tilbake en gang. Regner med at 4-åringen din koste seg der og, mye spennende for barn.
  Og så er det jo en annen måte å være på, folk er mere avslappa og har bedre tid, ikke så masete som det fort kan bli andre steder.

  SvarSlett