lørdag 7. juli 2012

Tilbake i Sintra


Så var vi her igjen, det regner litt og blåser endel i dag, 20 grader.
Minstemor har testa bassenget såvidt, der var det 23 grader så det lover godt.
Denne gangen bor vi i Cinco, liten leilighet, dog mye større enn jeg trodde, og nydelig hage med utsikt mot sjøen og dalen. I kjøleskapet venta 12 egg, 16 yoghurt, kaffe, te, juice, brød, frukt, korn og ei flaske vin. Hvilken velkomst.
Foreløpig har dagen blitt tilbrakt i hagen, mens far har gått tur, etter lunsj må vi vel bevege oss opp mot hordene av turister vi og og se om vi finner flere små stille steder, egentlig er det så behgelig her at en fint kunne tilbrakt flere dager bare i hagen og, men nå har vi heldigvis mange fine dager foran oss.

Etter lunsj var det 6-åringen som skulle vise vei, og når hun så den mauriske borgen bestemte hun at opp dit skulle vi gå. På veien traff vi en veldig kosete katt, så da ble det en liten pause i trappa med kattekos. Vi så og noen digre steintroll på veien, troll som hadde blitt til stein i sola, 6-åringen sparka hardt borti dem da hun ikke var helt sikker på om de fortsatt var levende eller ikke, men det var ingen som rørte på seg. Vel oppe på borgen klamra mor og far seg fast i steinene, og kasta bekymra blikk ned den flere hundre meter bratte skråningen, 6-åringen kunne fortelle at mamma hadde vært pysete i mange år når jeg måtte forklare at jeg syns det var litt skummelt og at hun ikke fikk lene seg langt utover steinene. Og for en fart som ble satt opp, her var det bare å henge seg på og håpe på det beste. Vi traff og en veldig stor svart snegle som fikk litt ress og blad å spise.
Så tok vi det lille turisttoget rundt byen og jeg forsto like lite som ifjor av det som ble sagt, men 6-åringen syns det var fantastisk.
Takeawaymiddag fra den indikse restauranten er fortært ute, Peter Pan er sett på, plommer servert av den utroli flotte verten vår Carole, og nå litt etter klokka 20 er de fleste klar for senga, men må jo prøve å få sett ildfluene danse i mørket og.

5 kommentarer:

 1. Å så deilig det høres ut. Artig å la 6-åringen være turleder :-)

  SvarSlett
 2. Så fint det høres ut - koos dere videre!!

  Stor klem fra Ingri

  (beklager at jeg ikke får kommentert som annet enn "Ett år på hytta"....

  SvarSlett
 3. Genialt med 6-årig turleder, for da blir de ikke så slitne heller, da det er de som bestemmer tempoet.
  Vi koser oss masse, skal få lagt inn bilder imorgen og oppdatert om de to siste dagene.

  SvarSlett
 4. Ikke noe maur?
  Ha en god ferie!
  Hettie

  SvarSlett