torsdag 14. april 2011

Østersund

Vi har hatt noen turer til Østersund. Da minsta var 6 uker dro vi dit på ferie i ei uke.Vi bodde  på hotell Elgen. Andre ganger har vi bodd på Gamla Teatern  og Clarion hotell. Clarion har ett bittelite basseng som kan være greitt om en reiser med barn. Gamla Teatern er ett gammelt teater som er gjort om til hotell. Hotell Elgen var ett veldig hyggelig lite hotell, med god plass til 2 voksne, 1 barn og en baby.

Da vi var der ei uke ble vi med på tur til Moosegarden, den turen gikk gjennom Østersund turistinformasjon. Det var en fantastisk opplevelse å gå inne blant elgkalvene og klappe dem. Vil kanskje anbefale annet skotøy enn sandaler på en varm sommerdag, da kalvene er ganske tunge om de står på  foten din....
Å få lov å mate og klappe elgkalver var en stor opplevelse for 8-åringen. Og det var spennende å smake på elgmelk og se alle de ulike produktene de laga. Inn til de voksne elgene sto mor med barnevogn utenfor, mens 8-åringen gikk inn sammen med mannen og klappa på dem og.

Jamtli er ett fantastisk utendørsmuseum for liten og stor. Her er mange og store grøntareal hvor  voksne kan nyte livet mens barna leiker i fjøset med tredyr, hopper i høyet og koster og rydder inne. Her er karusell, leikeplass, masse dyr å hilse på og mange ulike aktiviteter for barn. Med årskort på Sverresborg folkemuseum får en og gratis inngang på Jamtli.

I badehusparken kan en rusle rundt og se etter Storsjøuhyret eller spille minigolf.
Storsjøbadet er verdt ett besøk om en har lyst til å bade, da vi ikke fant noen særlig barnevennlige plasser i gåavstand rundt Storsjøen.
Østersund har også ett zoo, Frøsø zoo, som jeg syntes var ganske slitent og kunne trengt en oppgradering, syns dyra så litt triste ut under slitne omgivelser.

1 kommentar:

  1. Jamtli blir et must, skjønner jeg. Hvor langt er det fra Østersund til Moosegarden? Og vet du hvordan det står til med bassenganleggene i Østersund nå? (vet de var kjempfine for mange åre siden)

    SvarSlett