tirsdag 29. mars 2011

Riga

Vi dro til Riga sommeren 2007 og bodde på B&B Riga. Det var en liten leilighet med kjøkken/stue og ett soverom, og jeg hadde funnet stedet ved å søke på nettet. Vi ble godt tatt imot og det var passe gåavstand inn til gamlebyen i Riga. Og om en ikke orka gå gikk det trikk.


På vei til gamlebyen.Det var mange flotte parker og grønne lunger i Riga.


Avslappende i det grønne.


En dag det var varmt dro vi til Jurmala. Bare turen på toget var fantastisk, mye vakker natur, ihvertfall om en er glad i skog og grønne områder omgitt av små hus, og bær og sopplukkere som sto på stasjonene med kurvene fulle etter turer i skogen.


Vakre vernede hus i Jurmala.

Jurmala hadde en fantastisk strand hvor vi koste oss og badet før turen gikk videre for å beskue de spesielle grønnmalte husene blant de enormt store trærne. Her var det en veldig spesiell atmosfære.


Etnografisk museum var verdt to besøk. Her var det ikke mange turister fra andre land og de snakka stort sett bare latvisk. Det var ett enormt stort område hvor du kunne vandre rundt mellom ulike gårder og hus, det var store gårdstun med enorme hager med blomster, bær og frukt på trærne. Imponerende museum som ga sjelefred og ro.


Trolsk i etnografisk museum.


Og innimellom var det utsalg av ordentlig latvisk husmannskost og søndag var det og utsalg av diverse håndlagde produkter.

Riga zoo ble og avlagt ett besøk. Det var stort, men litt trist og grått da vi var der. Virket litt slitent og at en kanskje ikke hadde lagt så mye penger i det. Men ungene syns det var artig.


Riga zoo.
Kommer mere, her er det bare å drømme seg bort og mimre etter 6 mnd med snø som laver ned!

2 kommentarer:

  1. SÅ deilig å se noe grønt nå!!!

    SvarSlett
  2. Ja vi får håpe det blir mere grønt her og etterhvert nå....

    SvarSlett