onsdag 6. juli 2011

Morgentur i hurtig tempo

Idag var jeg oppe 07.00 for å gå morgen tur med Virpi (eieren av Casa do Valle) og Pandora (en grand danois). Det var en tur i hurtig tempo, og konklusjonen etter dusjen var at hadde jeg bodd her og gått i det tempoet hver dag opp og ned trapper og bratte bakker hadde jeg vært i utrolig bra form. Sintra er behagelig stille og rolig på morgenene, det er få biler og lufta er klar og frisk. Det var en utrolig flott tur som gikk opp og ned trapper og smale brosteinsgater, gjennom parker og forbi hus godt gjemt bak murer. Og jeg lærte en god del underveis, så både vindruer, fiken og kiwi. Og Virpi fortalte at i Portugal fulgte en nøye med på naboene og at alle murte seg inne bak høye murer hvor en ikke kan se hva som foregår bak dem. Rart når jeg alltid har tenkt at i Norden så er vi så lukka, men det er de jo her og, men bare på en annen måte.

Igår gikk vi først på leketøysmuseet, 3 etasjer fulle av leketøy. Der som fascinerte meg mest var alle propagandalekene fra Tyskland fra før og under 2 verdenskrig. Rekke og rad med tyske soldater  med hakekors, sykebiler og sykepleiere.
Rett over gata for museet var det en lekeplass hvor vi stoppa og også spiste litt medbrakt mat. Så gikk vi videre og utforska parkene ved siden av. ettermiddagen tilbrakte vi ved bassenget hvor ungene bada, jeg sovna og middagen besto av ferskt brød, god skinke og ost.

4 kommentarer:

 1. Så hyggelig du har det (men litt uhyggelig med de hakekorslekene...) Middagen fikk meg til å kjenne hvor sulten jeg er, har besteget en fjelltopp i dag, og når det er varmt er det knallgodt med enkel mat!!

  SvarSlett
 2. WOW, du på tur med en grand danois??? Kjempebra!

  Høres ut som at dere har det kjempefint, andre kulturer er spennende på godt og vondt. Interessant det du skrev om at de gjemmer seg bak høye murer og "spionerer" på naboene

  SvarSlett
 3. Det er så koselig med kommentarer fra dere. Etter morgenturen bruker jeg å lage en cappucino, dusje, kle på meg litt godt og snike meg ut for å oppdatere og sjekke bloggen.

  SvarSlett
 4. Det er kjempeartig å følge med på hva du og dere gjør, håper det kommer bilder etterhvert :-)

  SvarSlett