lørdag 9. juli 2011

Praia dos Macas

Idag tok vi en 100 år gammel trikk til Praia dos Macas. Trikketuren var flott, åpen trikk gjennom nydelig landskap, men selve Praia dos Macas var ikke så spennende. Men greitt å ha sett det, for det var ett av de stedene jeg vurderte vi kunne bo, men er veldig glad vi ikke endte der, da det er litt avsides, minte meg litt om en søvnig soveby, og ikke spesielt pent. Nå er det kanskje dårlig gjort å sammenligne med Sintra, så jeg må vel ta forbehold om at vi så litt lite av det.

Men stranda var flott, finkornet og nydelig. En kunne bare bade mellom 2 skilt, ca 10 meter og ikke lov å gå uti lengre enn opp til lårene. Da kom livvaktene løpende og plystra i fløyta og vinka folk nærmere land. her var det ikke noe slinger i valsen, en måtte bade innen de 10 meterne og det var heller ikke lov å vasse noe annet sted. Men samtidig skjønner jeg hvorfor når jeg så de heftige bølgene, de slo hardt inn på stranda og de var høye, ofte forsvant hele horisonten bak bølgene.  Og det var mange surfere der. Siden noen av oss allerede var veldig solbrente investerte vi i en parasoll for 10 euro og fant omsider bøtte og spade til 5 euro og ikke 10 som det kosta i butikken bortenfor.
Tilbake i Casa do Valle bada ungene i bassenget som var en god del varmere enn det iskalde Atlanterhavet.

2 kommentarer:

  1. Å, det minner meg om trikkene i min barndom - skulle gjerne vært med en tur der ja!!

    SvarSlett
  2. Ja den var utrolig flott, og når de kjørte tilbake løfta de på en måte ryggstøene over på den andre sida. Og utrolig god service når vi ville gå av nærmere huset. De stoppa til og med trikken vi kom med på morgenen for å høre hvor vi kom på. Ikke at det hjalp mye for da kom vi på på første stopp. Men språkproblemer til tross kom vi oss av nærmere huset.

    SvarSlett